Het Nederlands Portretschap

Wie zijn wij?

Zoveel kunstenaars, zoveel stijlen. Als u een portret wilt laten maken, staat u voor een lastige keuze: welke kunstenaar weet bij u de juiste snaar te raken? Om die reden hebben wij, 23 kunstenaars, ons verenigd in het Nederlands Portretschap. Wij zijn allemaal gespecialiseerd in het maken van portretten, ieder op een eigen manier. Onder ons zijn schilders, tekenaars en beeldhouwers. Samen bieden we een breed palet aan portretstijlen. De kans is groot dat één van ons bij u die snaar raakt.
Wat ons bindt, is de liefde voor het vak en respect voor de geportretteerde. Een portret is meer dan een goed lijkend plaatje: het straalt de essentie van de geportretteerde uit. Als het kan, zoeken we daarom direct contact, om letterlijk te zien hoe de geportretteerde in het leven staat. Zo kunnen we werken ‘naar de waarneming’.
Een voorproefje van onze stijlen krijgt u door op onze namen bovenaan de website te klikken. Sommigen van ons hebben een eigen website, waar u nog meer voorbeelden aantreft. Als het werk van een kunstenaar u aanspreekt, neemt u rechtstreeks contact met hem of haar op. U bespreekt vrijblijvend uw wensen en brengt misschien een bezoek aan het atelier. Weet u het nog niet? Neem dan contact op met het secretariaat voor een vrijblijvend advies.
Het Nederlands Portretschap selecteert zijn leden streng. U moet erop kunnen vertrouwen dat ieder van ons goede kwaliteit biedt. Samen willen we bovendien heel verschillende stijlen bieden. Ieder jaar houden we een ledententoonstelling. Daarnaast organiseren we tentoonstellingen over thema’s zoals ouderen, pubers of dieren.
Voor meer informatie over ons, onze portretten, afspraken voor atelierbezoeken of tentoonstellingen stuurt u een mail naar het secretariaat: info@portretschap.nl.

Tabula Rasa & Klikstudio